Studie om telefonstöd i DBT
BTF-medlemmarna Lena Persson och Maria Snälls letar efter DBT-terapeuter som kan dela med sig av sina erfarenheter av telefonstöd.
Vad är det för studie ni vill göra?
Vi vill undersöka svenska DBT-terapeuters upplevelse av att tillämpa telefonstöd. Resultaten kommer att presenteras i vår uppsats inom ramen för psykoterapeutprogrammet på Linköpings universitet.
Varför är det viktigt att svara på enkäten om man jobbar med DBT?
Telefonstöd är en viktig komponent i DBT-behandling som inte återfinns i andra psykoterapier. Att kunna få hjälp att generalisera färdigheter i ”skarpt läge” kan vara livsavgörande för patienter. Samtidigt kan det vara en svår balansgång för terapeuter att både ta hänsyn till sina egna gränser och vara tillgänglig för patienten utanför arbetstid. Då forskningen är mycket begränsad kring upplevelse av tillämpning av telefonstöd, är vi angelägna om att få in så svar från så många individualterapeuter som möjligt. Vi önskar även svar från dem som generaliserar färdigheter på annat sätt än via telefonstöd.
Hur går man tillväga för att svara?
Klicka på följande länk: www.iterapi.se/enkat/telefonstod
Enkäten tar ca 15 minuter att besvara. Svaren registreras anonymt och kan inte kopplas till dig som person. Vi skickar även länken via mail till er som är med i BTF:s maillista.
Vilka är ni?
Vi heter Lena Persson och Maria Snälls och är två DBT-terapeuter som arbetar inom psykiatrin i Värnamo och Jönköping. Vi läser nu sista terminen på Psykoterapeutprogrammet med KBT-inritning. Handledare för uppsatsen är Gerhard Andersson och Matilda Berg vid Linköpings universitet – också de medlemmar i BTF!