sep.
23
till 28 nov.

Handledar- och lärarutbildning i KBT (OBS! nya datum)

Vi arrangerar för 8:e gången sedan 2011 vår uppskattade Handledar- och lärarutbildning i KBT med start i Göteborg 23 september  2024. Self-Practice / Self-Reflection SP/SR finns med som en röd tråd under hela utbildningen. SP/SR är ett strukturerat, manualbaserat arbetssätt för terapeututveckling utvecklat av professor James Bennett-Levy, Sydney University.

Visa evenemang →
nov.
7
till 14 mars

EMDR Steg 1 & 2 för dig som arbetar med PE eller TF-KBT

EMDR-Academy, som vill lära ut EMDR baserat på den senaste forskningen och till fler än bara psykologer och psykoterapeuter. Vårdpersonal med en steg 1-utbildning i KBT är också välkomna att delta i utbildningen. Som certifierad psykotraumaterapeut, en specialistutbildning för psykologer i Nederländerna, är jag utbildad i Prolonged Exposure, EMDR och Narrativ Exponeringsterapi. Att kunna erbjuda sina patienter mer än en metod för traumabearbetning är fördelaktigt.

Båda behandlingsmetoderna är evidensbaserade och effektiva. Dock upplevs EMDR som mer patient- och terapeutvänligt.

Visa evenemang →
dec.
2
till 5 dec.

Prolonged Exposure for PTSD med Dr. Edna Foa

Under denna fyra dagars kurs kommer du att lära dig att behandla PTSD genom presentationer, videodemonstrationer och övningar i små grupper. Du kommer att lära om hur man motiverar och engagerar patienter med PTSD i behandlingen. Du kommer även att lära dig hur man hjälper patienter att övervinna undvikande i vardagen och också hur man bearbetar påträngande tankar och flashbacks. Kursen äger rum på zoom den 2-3-4-5 december 2024 kl. 15:00 - 23:00 med ett begränsat antal platser.

Visa evenemang →
jan.
20
till 21 nov.

Dialektisk beteendeterapi och dess kliniska tillämpning

Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en behandlingsmetod utformad för patienter med emotionellt instabil personlighetsstörning (EIPS)/borderline personlighetssyndrom (BPS) och självskadebeteende. Metoden har visat sig särskilt lämpad för personer som också är suicidala och har ett stort behov av vård och insatser. DBT har gott forskningsstöd utifrån upprepade studier och metoden har varit etablerad i Sverige sedan slutet av 1990-talet.

Kursen är ackrediterad av Sveriges Psykologförbund som 2 av 6 specialistkurser; som fördjupning inom psykologisk behandling/psykoterapi och klinisk vuxenpsykologi.

Visa evenemang →
mars
17
till 21 mars

Intensiv workshop i Prolonged Exposure Therapy for PTSD (PE)

Utbildningen ger teoretisk och praktisk fördjupning i PE med avseende på diagnostik, bedömning och behandling. Samtliga behandlingskomponenter och moment gås noggrant igenom och stort utrymme ges till hur behandlingen kan individanpassas och hur problem som uppstår utifrån klientens specifika behov och förutsättningar kan lösas.

Workshopen är godkänd av The Center for the Treatment and Study of Anxiety (CTSA) vid University of Pennsylvania och ger behörighet till fortsatt utbildning till certifiering som PE-behandlare. Deltagare med 100 procent närvaro som aktivt deltagit i samtliga moment får ett intyg utfärdat av CTSA och signerat av Edna B. Foa.

Visa evenemang →
sep.
1
till 5 sep.

A new inspiring DBT education by Prof. Martin Bohus 30 hours

TF-DBT education with Prof. Martin Bohus. New ways to work with DBT with/without PTSD.

Better treatments manuals. Better mindfulness module and exposure to PTSD, emotionel networks fx "abandonment", "social rejection/humiliation".

Even very experienced DBT professionals will learn much more than they are familiar with from the American DBT tradition. Open yourself for a new way of DBT thinking.

Visa evenemang →

sep.
19
9:00 fm09:00

KBT för barn och ungdomar - Distans

Nu erbjuder utbildare Camilla Olsson, leg psykolog den kurs som hon själv sökte som nybakad psykolog. Kanske något att tipsa en nyanställd psykologkollega om?

Kursen fokuserar på hur KBT för barn, ungdomar och deras familjer går till i praktiken.

Här får du t. ex.

  • Kunskap om bedömning av barn och ungdomars psykiska mående och hur symtomen kan skilja sig mellan barn, ungdomar och vuxna.

  • Kunskap om anpassning av beteendeanalysen till den unge individen och vad vi behöver tänka på vid upplägg av behandlingsplanen.

  • Förslag på hur klassiska KBT-interventioner kan anpassas för barn.

    En hel dag på distans, 19 september 2024. 
    Hoppas att vi ses! 

Visa evenemang →
maj
30
till 31 maj

ACT-konferens i Norge

  • Kunskapscentret, S:t Olavs sjukhus Trondheim Norge (se karta)
  • Google Kalender ICS

Varmt välkomna till ACT konferens i Trondheim, med temat Praktisk tillämpning av teoretiska grundprinciper.

Huvudinnehållet kommer att ledas av psykiater och leg. psykoterapeut Niklas Törneke, som ska föreläsa om klinisk funktionell analys och RFT. I tillägg kommer vi få en online presentation av psykolog, professor och peer-reviewed ACT trainer Emily Sandoz från universitet i Lafayette, USA.

Genom workshops, fallstudier och praktisk färdighetsträning kommer föreläsarna göra de beteendeteoretiska principerna som ligger till grunden för både ACT och KBT mer tillgängliga för de som jobbar kliniskt. Målet är att deltagarna ska få praktiska och kraftfulla verktyg för att arbeta kreativt, flexibelt och individanpassat.

Det kommer att finnas goda möjligheter för nätverksbyggning under konferensen och första kvällen avslutas med gemensam middag för de som önskar. Vi hoppas att se många av er där!

Visa evenemang →
apr.
18
till 19 apr.

COMPASSIONFOKUSERAD TERAPI FÖR ÄTSTÖRNINGAR (CFT-E). En introduktion med Dr. Ken Goss

Möter du i ditt arbete personer som lider av, eller riskerar att återfalla i , en ätstörning? Då är det här en utbildning för dig. Under ledning av Dr. Ken Goss får vi lära oss om hur Compassion kan bli en verksam ingrediens för en hållbar förändring. Vi får lära oss om hur skam och stolthet är viktiga targets för en behandling som ger effekter långsiktigt. En fördjupning är planerad till 2025

Visa evenemang →
dec.
6
9:00 fm09:00

Utveckling genom misstag

Varmt välkommen till en workshop där vi använder de misstag vi gör i arbetet som en språngbräda för professionell utveckling.
Vad kan vi lära av våra misstag, hur kan vi hantera dem när de sker och hur kan vi ta hand om både oss själva och våra klienter i processen?

Visa evenemang →
okt.
27
till 9 juli

1-årig Utbildning i Compassionfokuserad Terapi, CFT

För 9:e året ges nu CFTinstitutets 1-åriga utbildning i Compassionfoksuerad Terapi. Du får möjlighet att lära dig CFT på en grundläggande, såväl som avancerad nivå. Du undervisas och handleds av erfarna CFT utövare, och dessutom får du möta ett helt team av internationell erkända CFT utövare, författare och undervisare. Varmt välkommen med din ansökan!

Visa evenemang →
okt.
23
9:00 fm09:00

Introduktion till schematerapi

Utbildningen ger inblick och baskunskaper till att börja tillämpa schematerapeutiska metoder. Efter dagen behärskar deltagaren centrala aspekter av teori, bedömningsinstrumenten och reformuleringen samt har kunskap i att arbeta interaktivt med scheman i terapi och tillämpa vissa kognitiva och emotiva tekniker. Dagen innefattar teori, videor och övningar i par.

Visa evenemang →
okt.
9
till 12 okt.

Prolonged Exposure for PTSD med Dr. Edna Foa & Dr. Sandra Capaldi

In this 4 day workshop you will learn how to treat PTSD through presentations, video demonstrations and small group exercises. You will engage in training in how to motivate and engage patients with PTSD in the treatment. You will learn how to learn patients to overcome avoidance in everyday life and also how to process intrusive thoughts and flashbacks.

Visa evenemang →
sep.
28
till 19 jan.

ACT i teori och praktisk tillämpning, 10 dagars fördjupningskurs

Välkommen till en utbildning för Dig som önskar fördjupa dina kunskaper i ACT! Målsättningen med kursen är att ge fördjupade kunskaper i den teori som utgör grunden för ACT, att ge goda färdigheter i ACT-konceptualisering samt visa på tillämpning av olika behandlingsmetoder inom ACT. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta mer självständigt med ACT i ditt kliniska arbete.

Visa evenemang →
sep.
19
till 20 sep.

OBM i praktiken – kurs A

Kurs A som ges i Uppsala ger en fördjupad kunskap av arbetssättet inom BAOU/OBM och centrala beteendeanalytiska begrepp tränas att användas i organisatoriska sammanhang. Syftet är att kursdeltagaren efter kursen skall ha utvecklat sin kunskap i BAOU/OBM och i beteendeanalytiska begrepp och ha fått övning i att använda metoder.

Visa evenemang →
sep.
6
till 7 sep.

Introducerande workshop i ACT

Välkommen till en introducerande workshop i ACT!

Deltagarna i denna workshop kommer att introduceras till ACT genom upplevelsebaserade övningar, föreläsande samt rollspel där ACT-arbete åskådliggörs. Samtliga sex grundprocesser i ACT; Acceptans, Defusion, Kontakt med nuet, Själv som kontext, Värden samt Ändamålsenligt handlande, kommer att illustreras. Workshopen berör även ACTs historia samt kopplingen till KBT.

Visa evenemang →
juni
1
till 2 juni

Prolonged Exposure workshop med Maria Bragesjö

Lär dig Edna Foas Prolonged Exposure med Maria Bragesjö i Lund. Workshopen ligger på en avancerad nivå och syftar till att ge deltagarna både teoretiska och praktiska kunskaper i både själva behandlingsmodellen och hur det går att komma förbi vanliga hinder för att göra behandlingen som den är tänkt.

Visa evenemang →
maj
12
till 1 juli

Kursresa till Helsingör om Deliberate Practice och Self-compassion

En kurs i deliberate practice och self-compassion i en vacker omgivning i Helsingör med praktisk färdighetsträning i deliberate practice och skapande övningar i self-compassion med såväl individuella som gruppövningar. Kursen ger dig möjligheten att kombinera det professionella utvecklingsarbetet. Kursdagarna leds av Elisabet Rosén och Helene Ohlsson.

Vi kombinerar aktuell forskning och evidensbaserad psykologisk kunskap i deliberate practice och self-compassion och önskar göra den tillgänglig och direkt användbar inom klinisk verksamhet. Vi hoppas kunna skapa en unik möjlighet för kollegialt utbyte och nätverkande både för nu och inför framtiden. Genom att resa, uppleva och lära saker tillsammans finns goda förutsättningar för att kunna utbyta erfarenheter.

Visa evenemang →
feb.
9
till 10 feb.

Prolonged Exposure workshop med Maria Bragesjö

Prolonged exposure (PE) är en form av traumafokuserad KBT som enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer är förstahandsval vid behandling av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Kursen ligger på en avancerad nivå och syftar till att ge deltagarna både teoretiska och praktiska kunskaper i både själva behandlingsmodellen och hur det går att komma förbi vanliga hinder för att göra behandlingen som den är tänkt.

Visa evenemang →
feb.
2
till 2 juni

CuraMind: ACT i teori och praktisk tillämpning, 10 dagars fördjupningskurs

Välkommen till en utbildning för Dig som önskar fördjupa dina kunskaper i ACT! Målsättningen med kursen är att ge fördjupade kunskaper i den teori som utgör grunden för ACT, att ge goda färdigheter i ACT-konceptualisering samt visa på tillämpning av olika behandlingsmetoder inom ACT. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta mer självständigt med ACT i ditt kliniska arbete.

Visa evenemang →
jan.
30
till 28 maj

Grundutbildning i Acceptance and commitment therapy, VT 2023

  • 7 Liljeholmstorget Stockholm, Stockholms län, 117 61 Sweden (se karta)
  • Google Kalender ICS

Detta är en kvalitetsgranskad ACT-utbildning för dig som arbetar med psykologisk behandling. Du får träna dina färdigheter och erhålla teoretisk och praktisk kunskap om hur ACT kan användas i kliniskt patientarbete. Lärargruppen är världsledande inom sina specifika områden inom ACT och har även varit del av att implementera ACT i medicinska, psykiatriska och prestationshöjande sammanhang.

Visa evenemang →
jan.
26
till 27 jan.

CuraMind: Introducerande workshop i ACT

Välkommen till en introducerande workshop i ACT!

Deltagarna i denna workshop kommer att introduceras till ACT genom upplevelsebaserade övningar, föreläsande samt rollspel där ACT-arbete åskådliggörs. Samtliga sex grundprocesser i ACT; Acceptans, Defusion, Kontakt med nuet, Själv som kontext, Värden samt Ändamålsenligt handlande, kommer att illustreras.

Visa evenemang →
jan.
24
till 25 jan.

OBM i praktiken – kurs A

Kurs A som ges i Uppsala ger en fördjupad kunskap av arbetssättet inom BAOU/OBM och centrala beteendeanalytiska begrepp tränas att användas i organisatoriska sammanhang. Syftet är att kursdeltagaren efter kursen skall ha utvecklat sin kunskap i BAOU/OBM och i beteendeanalytiska begrepp och ha fått övning i att använda metoder.

Visa evenemang →